Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
halina manka J J Szymon Knap Aneta Polak Tadeusz Ledniowski Rafał Oleniuk Cezary Cezary MonikaM2 Novaki agnieszkasz70 Bezradności.. (2737 niezalogowanych)
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
powiatowy myśliciel napisał:
ja nie dostanę socjalu ponieważ moje dochody są zbyt wysokie , na koncie też mam dużo spare , no nie da się w żaden sposób .... a tez bym chciał jeszcze ... taka mała zachłanność ludzka sesesesesese
gabrys... co Ty pierdolisz... za przeproszeniem...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Martu)
Wiking
pajacu pracowalem 5 lat na czarno i w sierpniu pooszedlem do legalnej pracy pracowalem od sierpnia do marca a 118 tys mam od sierpnia do konca roku nie do marca i to nie jest dziadostwo tylko normalne godziny to ze ty wasie zapieprzasz po 14 dziennie to zapieprzaj z checia poszedl bym do pracy a nie liczyl na socjale poprostu pytam bardziej mi chodzi o dofinansowanie mieszkania i nie pajacuj na tym forum ! do pracy jestem bardzo chetny a oczywiste jest to ze teraz robie na czarno przeciez ze nie siedze w domu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Martu)
Wiking
odp i tobie bo koledze jednemu odisalem to jest oczywiste ze robie na czarno przeciez nie siedze i nie czekam w domu na bog wie co hehe poprostu permiteringu nie przyznali i pytam ale jak mowilem poprzednikowi jedynie to dofinansowanie do mieszkania by mnie interesowalo ,a jesli chodzi o prace to jestem bardzo chetny pracowalem w firmie malarskiej .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów

(Martu)
Wiking
a to mamusia z 3 misiecznym dzieckiem ma isc do pracy ?? urodzila tutaj za urodzenie wziolem pieniadze tutaj wszytskie swiadczenia tutaj i poangielsku tez rozmawia.Dziecko dopiero jak skonczy rok do przedszkla moge puscic nie wczesniej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Nie masz co go Martu pouczac. Bo on to codziennie zycie ryzykuje jak schodzi do rur pod Oslo lub wchodzi w glab kanalow niczym "gornik"

I nie pisz jak pracowales bo gotow w przerwie na "lunch kanalowy" wylonic sie ze studzienki pod UDI lub Skattekontoret i "svart arbeid" zglosi. Dziwne ze do Norwegii jada socjalisci bardziej socjalistyczni od Stoltenberga, jak maja takie piekne raje gdzie dba sie o robotnikow a kapowanie jest nagradzane..... Kuba, Korea Polnocna, Chiny a zeby daleko nieszukac to Bialorus jest blisko.....

Ale tak to juz jest socjalista chce przejesc dobra stworzone przez kapitalizm (niszczac balans pomiedzy popytem a podaza w sztuczny sposob ruinujac budzet niczym Gierek lub Grecy (ci to umieli sie ustawic, wyzsze emerytury niz w Polsce srednia pensja sobie przyznali nie majac roby ani produkcji towarow odpowiedniej. A teraz placza rzewnie socjalistycznym zwyczajem "daj daj daj" do jednego z bardziej kapitalistycznych krajow Europy (Niemcy) ) a potem jak ma juz swoj upragniony komunizm to nagle ucieka ze swojego raju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Martu napisał:
pajacu pracowalem 5 lat na czarno i w sierpniu pooszedlem do legalnej pracy pracowalem od sierpnia do marca a 118 tys mam od sierpnia do konca roku nie do marca i to nie jest dziadostwo tylko normalne godziny to ze ty wasie zapieprzasz po 14 dziennie to zapieprzaj z checia poszedl bym do pracy a nie liczyl na socjale poprostu pytam bardziej mi chodzi o dofinansowanie mieszkania i nie pajacuj na tym forum ! do pracy jestem bardzo chetny a oczywiste jest to ze teraz robie na czarno przeciez ze nie siedze w domu .

Pajacem, to poki co jestes Ty sam.5 lat na czarno , a teraz o socjal pytasz. Pajacuj dalej na czarno.Ci, ktorych wyzywasz od pajacow nie zebrza na forum o pomoc socjalna, ani doplaty do mieszkania, tylko akurat Ty. Ani Ty, ani zona nie macie zadnych udokumentowanych dochodow i na dodatek 3 miesieczne dziecko na utrzymaniu.Kiepsko to widze. Dobrze sie zastanow nad przyszloscia rodziny i dziecka, bo za chwile ktos moze sie zainteresowac z czego sie od marca utrzymujecie.
To nie Polska, ze urzedy nie sa zainteresowane dobrem dziecka.

Czasami na na korzysc wychodzi uzywanie mozgu, a nie tylko rak do czarnej roboty

Jak sie ktos ma za takiego cwanego, a innych za pajacow, to po 5 latach w Norwegii powinien miec podstawowa wiedze na temat funkcjonowania w norweskim systemie. Ale jak sie tylko do czarnej roboty chodzilo i cieszylo jape, jak to jest fajnie byc cwaniekiem, to teraz radz sobie sam z tym pasztetem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Imperator1988 napisał:
Nie masz co go Martu pouczac. Bo on to codziennie zycie ryzykuje jak schodzi do rur pod Oslo lub wchodzi w glab kanalow niczym "gornik"

I nie pisz jak pracowales bo gotow w przerwie na "lunch kanalowy" wylonic sie ze studzienki pod UDI lub Skattekontoret i "svart arbeid" zglosi. Dziwne ze do Norwegii jada socjalisci bardziej socjalistyczni od Stoltenberga, jak maja takie piekne raje gdzie dba sie o robotnikow a kapowanie jest nagradzane..... Kuba, Korea Polnocna, Chiny a zeby daleko nieszukac to Bialorus jest blisko.....

Ale tak to juz jest socjalista chce przejesc dobra stworzone przez kapitalizm (niszczac balans pomiedzy popytem a podaza w sztuczny sposob ruinujac budzet niczym Gierek lub Grecy (ci to umieli sie ustawic, wyzsze emerytury niz w Polsce srednia pensja sobie przyznali nie majac roby ani produkcji towarow odpowiedniej. A teraz placza rzewnie socjalistycznym zwyczajem "daj daj daj" do jednego z bardziej kapitalistycznych krajow Europy (Niemcy) ) a potem jak ma juz swoj upragniony komunizm to nagle ucieka ze swojego raju

Kolejny wywod psu na bude, albo na papier do kibla. Ale masz racje, popieraj takich idiotow, jak ten co teraz pomocy od panstwa szuka. A to nie Ty przypadkiem twierdziles, ze takich zebrakow o socjal, to trzeba by ze spoleczenstwa eliminowac ? Wiatr inaczej wieje w twojej wiosce ? Bo widze, ze Twoje poglady, to sie zmieniaja jak kierunek i sila wiatru w Vadsø
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Jak od Stoltenberga to niech bierze socjal

Jak narazie to nie mamy systemu Kuwejckiego w Norwegii czy moze cos przegapilem bo przeciez mnie "odmrozili" haha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok